Întrebări frecvente

Terapeutul este un însoțitor discret pe un traseu pe care tu îl conturezi pas cu pas. Consecvența și statornicia sunt necesare în acest demers terapeutic și țin doar de tine. Daca te aștepti la sfaturi, îndrumări sau soluții, gândește-te că majoritatea persoanelor le cer și foarte puțini le urmează. Singurele soluții sunt cele care se nasc din tine și din modul în care tu trăiești problema.

Tot ce îți pot spune este că procesul terapeutic diferă în funcție de problema/problemele cu care vă confruntați. Frecvența ședințelor este stabilită în funcție de problema abordată și de client. Durata ședinței individuale este de 50 de minute.

Confidențialitatea este garantată, aceasta este asigurată prin codul etic al psihologului și prin contractul implicit sau explicit cu clientul. Singura excepție este reprezentată de situațiile în care există riscul ca o persoană saă își pună viața în pericol.

Nu toți psihologii pot practica psihoterapia, deoarece este necesară o anumită specializare obținută în cadrul unei Școli Terapeutice (master sau formare). Este necesară o atestare într-un anumit tip de terapie. Daca ai identificat un psiholog la care te gândești să apelezi, verifică mai întâi dacă figurează în Registrul Unic al Psihologilor cu Drept de Liberă Practică din România. Aceste informații le găsești pe site-ul https://www.copsi.ro/.

Te poți programa atât telefonic sunând la 0768 535 353. Aici vei primi răspunsuri la întrebările tale și poți stabili detaliile programării. Dacă preferi să comunici în scris, poți trimite un mail pe contact@psihologmalinailau.ro sau pe Whatsapp la numărul de mai sus.

Aceste detalii le vom seta împreună în prima ședință a demersului terapeutic, alături de alte detalii contractuale. Toate acestea prestabilite și discutate încă din prima ședință asigură o îmbunatățire a terapiei având un rol important în structurarea relației terapeutice.

Apel rapid