ADHD poate avea un impact semnificativ asupra vieții oamenilor, chiar și atunci când ești adult

Janine Falcon are peste 50 de ani, dar pentru cea mai mare parte a vieții ei nu a avut idee că lucrurile cu care se lupta erau simptome comune pentru persoanele cu ADHD.

„Îmi amintesc că m-am gândit odată: „Oh, mi-aș dori să pot merge la medic și să-i spun, ascultă, am probleme de concentrare, poți să-mi dai Ritalin? Te rog, pot să iau Ritalin?”, spune ea.

„Dar m-am gândit și: nu ai ADHD, nu ești nervos, nu ești cel puțin hiperactiv… vor râde de tine și vor spune: ieși din biroul meu, îmi irosești. timp.”

Spațiu pentru redare sau pauză, M pentru a dezactiva sunetul, săgețile stânga și dreapta pentru a căuta, săgețile sus și jos pentru volum.

ADHD – tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție – nu este o afecțiune comportamentală; nu este o boală mintală sau chiar o dizabilitate specifică de învățare.

Este o afectare a dezvoltării sistemului de autogestionare sau a funcției executive a creierului – capacitatea ta de a rămâne organizat, de a vă menține concentrat și de a vă auto-regla.

În timp ce mulți oameni se pot lupta cu aceste abilități, persoanele cu ADHD pot avea probleme cu funcția executivă tot timpul.

Se poate manifesta în multe feluri și poate avea un impact semnificativ asupra vieții oamenilor.

Pentru Janine, întârzierea cronică a fost un mod major în care ADHD a afectat-o.

„Când lucram într-un birou, Doamne, nu am ajuns niciodată să lucrez la timp”, spune ea.

„Am simțit că este ceva pe care nu l-aș putea ajuta, dar în adâncul sufletului crezi că e ceva în neregulă cu tine dacă nu te poți abține să întârzii și așa că eviți acest gând”.