Cum au făcut față australienii blocării COVID și ce așteaptă cu nerăbdare în continuare

La fel ca mulți oameni, Stella Franzese a început prima izolare din cauza COVID-19 a Victoria, simțindu-se plină de energie pentru a profita la maximum de ceea ce s-a simțit ca o pauză temporară în viață.

„Făceam lucruri în stânga, în dreapta și în centru”, spune psihologul în vârstă de 28 de ani.

„Am învățat să tricot, m-am apucat de patinaj cu rotile, am organizat casa, am urmat un curs Auslan online, am organizat relații virtuale și am făcut înghețată și paste de casă.

„Și printre toate acestea, lucram. Ca psiholog, munca mea nu sa oprit.”

O tânără care poartă cămașă verde zâmbește în fața camerei.
La fel ca mulți oameni, Stella a început pandemia de COVID-19 încercând să fie productivă și creativă. (Furnizat: Stella Franzese)
Dar noutatea blocării a început curând să dispară.

Când a apărut al doilea val al pandemiei, Stella, ca mulți alții, se simțea arsă.

„Interacțiunea cu clienții prin telesănătate a fost o taxă, prinderea virtuală atunci când nu se mai simțea autentic a fost o taxă… și nici măcar să nu știu încotro se îndreaptă viitorul meu a fost o taxă”, spune ea.

Stella a decis să încetinească și, făcând acest lucru, a descoperit un „nou hobby minunat” de care plănuiește să rămână mult după încheierea pandemiei.

„Într-o dimineață am decis să mă trezesc devreme pentru a vedea răsăritul soarelui la un far [din apropiere] și să fac o plimbare de-a lungul plajei… a fost uluitor”, spune ea.

„Aceasta a devenit o rutină și o religie pentru mine. Ploaie, grindină sau soare, mă trezeam devreme și mergeam la aceste plimbări la răsărit înainte de muncă.

„Mi s-a părut că este în egală măsură conștient și energizant pentru ziua respectivă.”

Încă de dimineața devreme, plimbările au apărut un alt hobby: fotografia în natură.

„De-a lungul plimbărilor mele, priveliștile sunt uimitoare și aș încerca doar să surprind ceea ce am văzut și ce am simțit”, spune Stella.